Viktigt med livscykelanalys

Att vara noga med hur produkterna tillverkas och vad de lämnar för avtryck på vår planet är en miljöaspekt som vi arbetar aktivt med. Ekoflow och Ekotube är producerade i syrafast rostfritt stål, vilket innebär att produkterna får en livslängd på ca 50 år och är därför inga ”slit och släng”-produkter. Att hela tiden vidareutveckla produkten och att samtidigt minska klimatpåverkan är en självklarhet för Isakssons. Därför pågår ett samarbete med Dalarna Science Park, bland annat för att genomföra en livscykelanalys.

Att utföra en livscykelanalys är ett stort åtagande. Inte minst för att bedöma en produkts miljöpåverkan, så behöver alla delar av livscykeln kartläggas. Därför är det viktigt att veta vad som händer under hela processen, från tillverkning av material till transport.

– Genom en livscykelanalys säkerställer vi att produktens livscykel motsvarar de krav vi har på vår produkt. Även om vi inte direkt kan påverka alla steg i processen vill vi vara transparenta och berätta för kunderna vad det är för produkt de investerar i, säger Patrik Fäldt, vd på Isakssons.

Skrolla till toppen

Skicka en förfrågan

Är du intresserad av en Ekoflow eller Ekotube? Fyll i formuläret så hör vi av oss inom kort!