Avloppsvärmeväxlare

Ta vara på energin med avloppsvärmeväxlare

Med Ekoflow avloppsvärmeväxlare går det att minst halvera uppvärmningskostnaden för varmvatten och minska den totala energiförbrukningen. En självklar lösning för människor och företag som vill leva hållbart.

Upp till 85 procent temperaturverkningsgrad

Verkningsgraden på Ekoflow kan vara upp till 85 procent. Det innebär att en sportanläggning med 40 duschar har en beräknad årlig besparing på 560 000 kWh, vilket ger en kostnadsbesparing på nästan en halv miljon kronor per år.

För nybyggnationer är Ekoflow en viktig del för att klara energikraven, men även om Ekoflow installeras i en anläggning som redan är i drift, så går det att göra besparingar.

Fakta om Ekoflow

  • Verkningsgrad upp till 85%
  • Återbetalningstid cirka 3 år
  • Tillverkas i syrafast rostfritt material som tål tuffa miljöer
  • Livslängd cirka 50 år
  • Mätverktyg som visar verkningsgrad och energibesparing finns som tillval

Installation

Bäst ekonomi uppnås  om svartvatten och gråvatten är separerade, något som de flesta nya anläggningar har. Men det går också att hitta bra lösningar för anläggningar som redan är i drift.  

Montera Ekoflow nära den punkt där vattnet når sin högsta temperatur, exempelvis i en källare. Ekoflow kan även utformas för andra flödesområden och anpassas för pumpdrift, mellankrets och/eller värmepump. Beroende på hur förutsättningarna ser ut kan vi specialanpassa utformningen.

Underhåll

Ekoflow kräver minimalt underhåll. För att bibehålla maximal verkningsgrad rekommenderar vi att man rensar rören minst en gång i månaden. Avloppsvattnet innehåller fett och avlagringar som på sikt isolerar rören och minskar effekten. Att rensa rören tar max 10 minuter med rensproppen som medföljer vid leverans.

Scroll to Top

Skicka en förfrågan

Är du intresserad av en Ekoflow eller Ekotube? Fyll i formuläret så hör vi av oss inom kort!